Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević

solin logo

Grad Solin

Dalibor Nincevic

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije

Poštovani gosti, dragi prijatelji,

Uz čestitke i ovom prigodom prošlogodišnjim laureatima-dobitnicima uglednih međunarodnih turističkih i film festivalskih nagrada, uz činjenicu da su ljudi željni putovanja, turističkih radosti, events-događanja, Grad Solin i mene osobno raduje, što i ove godine, kao grad domaćin, već četrnajesti put u kontinuitetu ugošćujemo ove tri značajne međunarodne turističke kulturološke priredbe; Jubilarni 30. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma Međunarodni klub zaslužnih za turizam, 26. ITF'CRO / Međunarodni festival turističkog filma, i 21. KEA-CRO / predstavljanje hrvatskih gradova, mjesta, centara za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET i posebnu nagradu "Dr. Lucija ČIKEŠ".

Ovaj jedinstveni multimedijalni projekt u domeni turizma, putovanja, jedan je među cjenjenijim svjetskim marketing-promotivnim projektima za referentni i odgovorni turizam. S počasnim predsjednikom g. Tijani HADDAD, predsjednik FIJET/Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca, i uz potporu međunarodnih resornih partnera iz domene turizma, turističkog filma, krajobraza, posebice, UNWTO, FIJET, FEST, ITCO, i domaćih, Ministarstvo turizma RH, HTZ, Splitsko-dalmatinska županija, manifestacija se organizira pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike Hrvatske. Kao cijenjeni i važan faktor unapređenja turizma, projekt u cijelosti daje i svoj značajan doprinos unaprjeđenju i boljem razumijevanju među ljudima diljem svijeta. Nazočnost brojnih uglednika iz društvenog gospodarskog i političkog života, gostiju iz drugih zemalja i predstavnika domaćih i stranih medija daju ovom skupu osobiti značaj. Time i doprinos ukupnosti promidžbe i brendiranju hrvatskog turizma.

Grad Solin uvijek s radošću i dobrodošlicom dočekuje sve one koji su u potrazi za novim kulturno-povijesnim saznanjima, a kojima Solin zaista obiluje. S ponosom svima nudimo da upoznaju naš današnji suvremeni grad, s izuzetno bogatim povijesnim i kulturnim nasljeđem, antičkom Salonom, prirodnim ljepotama, i uvijek gostoljubivim stanovnicima. Naše naslijede, želja da se ide u korak s potrebama suvremenog turista, ali i spoznaja o važnosti razvoja kulturnog turizma koji ovaj grad čini posebnim, garancija su da Solin također postane prepoznatljiva i važna kulturološka turistička destinacija, i to ne samo na razini naše županije i Hrvatske, već i posredstvom ove manifestacije Europe i svijeta.

Sa najljepšim željama za dobrodošlicu na manifestaciju, i ovom prigodom još jednom najljepše čestitke prošlogodišnjim Laureatima, te iskrene čestitke ovogodišnjim Laureatima - dobitnicima turističkih i festivalskih nagrada. U ime svih građana našeg grada želim Vam srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Solinu.

 

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije