Predsjednik uprave Vojko Pleština

solin logo

Tvrtka
FIS CALIS d.o.o.

celnici vijeca manifestacije vojko plestina

Vojko Pleština
Predsjednik Uprave manifestacije
& predsjednik I.T.C.O.

Poštovane dame i gospodo,

Ovom prigodnom brošurom, najavljujući tri predstojeće međunarodne turističke, film festivalske, krajobrazne priredbe: 28. INTERSTAS / Međunarodna smotra turizma, filma, turističkog filma, krajobraza - Međunarodni klub zaslužnih za turizam, 24. ITF'CRO / Međunarodni festival turističkog filma, i 19. KEACRO / predstavljanje hrvatskih gradova, mjesta, centara, za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET, i posebnu nagradu, "Dr. Lucija ČIKEŠ" koje će se održati 10. 11. i 12. studenog 2021. godine, ujedno, koristim prigodu u ime Vijeća manifestacije, g. Tijania HADDADA, počasnog predsjednika, i moje ime uputiti najiskreniju zahvalu: gradu Solinu i gradonačelniku g. Daliboru NINČEVIĆU, Županiji Splitsko-dalmatinskoj i županu g. Blaženku BOBANU, na aktivnoj potpori i pokroviteljstvu, Hotelu PRESIDENT Solin i g. Luki JERIĆU na glavnom domaćinstvu, te predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu MILANOVIĆU na pokroviteljstvu cjelokupne manifestacije.

Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo još jednom, i ovom prigodom, čestitati svim dobitnicima međunarodnih turističkih nagrada, pojedincima i organizacijama, kojima će manifestaciji biti uručeni: Certifikat za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET 2020, ANTONIO CONTE - PREMIO PER IL TURISMO ALLA CARRIERA POVELJA 2020/2021, ZLATNI INTERSTAS 2020/2021. Iskrene čestitke i svim autorima i producentima dobitnicima festivalskih nagrada, te najprestižnije festivalske hrvatske nacionalne nagrade Baldo Čupić i dobitniku Grand Prix 24. ITF CRO 2021. Posebice mi je čast, i ovom prigodom treba istaknuti članstvo Hrvatske u AEFP/Entente Florale Europe/Europska, a potom u COMMUNITIES IN BLOOM - CiB Međunarodnim asocijacijama za cvijeće i krajobraz, sa sjedištima u Bruxellesu, i Canadi, te čestitati hrvatskim gradovima i mjestima, natjecateljima od 2003. do 2020. godine, koji su kroz proteklih šesnaestu godina, između preko 27.000 kandidiranih, osvajali BRONCU, SREBRO i ZLATO, i time ušli u klub najprestižnijih međunarodnih gradova i mjesta s kojima se računa u ovim prestižnim europskim i svjetskim asocijacijama.

Izuzetno smo ponosni na ovaj jedinstveni multimedijalni projekt, koji na međunarodnom planu vrlo aktivno djeluje od svog utemeljenja kao jedinstvena turistička film festivalska manifestacija, ove vrste u Hrvatskoj u sektoru turizma, turističkog filma, kulture življenja, održivog razvoja, što je prepoznat od domaćih i stranih turističkih predstavnika, redatelja, producenata, te europskog i međunarodnog tiska. Poduprti od međunarodnih asocijacija AEFP/EFE, ITCO, FIJET, FEST i CiB čijih smo stalne članice, i kroz to povezujući široki spektar subjekata, promičući međunarodnu turističku razmjenu, cilj nam je pridonositi poticanju daljnjeg razvoja turizma, a time i boljem upoznavanju, razumijevanja i prijateljstvu medu narodima.

Vojko Pleština,
Predsjednik Uprave manifestacije
& predsjednik ITCO/Svjetska federacija festivala turističkog filma