PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

MANIFESTACIJA S DUGOM TRADICIJOM

MEĐUNARODNI TURISTIČKI, FILM FESTIVALSKI, KRAJOBRAZNI PROJEKT

FESTIVAL TURIZMA, TURISTIČKOG FILMA, KRAJOBRAZA

RADIONICE, SIMPOZIJ, NAGRADE

UZ DODJELU MEĐUNARODNIH NAGRADA ZA IZVRSNOST
- CERTIFIKAT KEA-CRO / CVIJETNA/KRAJOBRAZNA  i „Dr.LUCIJA ČIKEŠ“ / POSEBNA NAGRADA, UTEMELJENE 2003.
- GOLDEN INTERSTAS - BEST FOR EXELLENCE IN TOURISM AWARDS
KOLEKTIVNA MEĐUNARODNA NAGRADA ZA TURIZAM, UTEMELJENA 2003.
- POVELJA FEST- ANTONIO CONTE / INDIVIDUALNA MEĐUNARODNA NAGRADA ZA TURIZAM, UTEMELJENA 1983.
- ITF'CRO / NAGRADE ZA NAJBOLOJI TURISTIČKI  PROMOTIVNI FILM, UTEMELJENA 1998.
SOLIN, Studeni, 11. 12. i 13. 11. 2020 / HRVATSKA

nagrade

Među Laureatima 2020 - doajen je jedan od najcjenjenijih hrvatskih znanstvenika,
Akademik MIROSLAV RADMAN

Miroslav Radman

DOBITNIK POVELJE FEST – ANTONIO CONTE 2020
“Za vrhunska znanstvena postignuća i značajna istraživačka otkrića
od značaja za svjetsku znanstvenu zajednicu, time i sjajan doprinos brendiranju svoje zemlje kroz znanost”

Individualne i kolektivne nagrade - ostali ugledni pojedinci i institucije, iz različitih oblasti djelovanja, iz Hrvatske i svijeta
Edit Lemal, Tomislav Klarić, Nada Maršić, Ivana Kuljerić Bilić, Denis Ivanović, Vlado Krauthaker, Boris Nemec,
Ludmila Novacka, Nikola Serdar, Šime Strikoman, Ranka Velimirović, Slobodan Vlašić
„Za vrhunsku profesionalnu izvrsnost, time i doprinos međunarodnom razvoju turizma“
Grad Kaštela, Turistička zajednica grada Bakra, Turistička zajednica Općine Bol, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije
„Za izvrsnost i visoku kvalitetu prezentacije kulture i turizma, time i doprinos ukupnosti razvoja turizma na lokalnom, tako i nacionalnom nivou“

27. INTESTAS/Međunarodni festival turizma,
Dodjela međunarodnih nagrada za vrhunsku izvrsnost - pojedincima, institucijama, organizacijama,
koji svojim programima, ponudom, prezentacijom, stručnim, znanstvenim projektima, te aktivnim doprinosom promiču i unaprijeđuju turizam, putovanje, ambijentalnost, kvalitetu života, održivi razvoj.
23. ITF'CRO/Međunarodni festival turističkog filma,
Jedan, među najstarijim i najprestižnijim svijetskim natjecateljskim festivalima turističkog – promotivnog filma,
i 18. KEA-CRO/Cvjetno, pejzažno natjecanje za International Golden Flower Award i posebnu nagradu „Dr.Lucija Čikeš“,
Sve tri međunarodne priredbe, dugi niz godina partneri su i realiziraju se u suradnji sa svjetskim resornim asocijacijama
iz domene turizma, turističkog filma, krajobraza, FIJET, FEST, CIFFT, AEFP, CiB.
Finale manifestacije, Radionice, Simpozij, Nagrade, održava se u Gradu Solinu. Misija i strategija manifestacije je podizanje svijesti u domeni postizanja održivosti turizma, privlačenjem zanimanja turističkih profesionalaca i široke publike, s akcentom na zeleni kontinent. Temeljni je cilj; predstavljanje i valorizacija cijelog spektra bogatstva vrijednosti i različitosti u turizmu, kulturi, održivom razvoju... na lokalnom, regionalnom, nacionalnom nivou, uz dodjelu međunarodnih cvijetnih/krajobraznih, turističkih, filmskih, nagrada za vrhunsku izvrsnost, pojedincima, institucijama, organizacijama.

 

Grad Solin/Hrvatska, povijesni, danas modreni grad na jadranskoj obali Hrvatske, izgrađen na lokalitetu antičkog grada Salone, nadomak Dioklecijanovom gradu Splitu, https://www.fiscalis.hr/hr/o-solinu/dobrodosli-u-solin – od 2010 godine  udomaćuje ove tri međunarodne turističke, filmfestivalske, krajobrazne priredbe. INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza-Međunarodni klub zaslužnih za turizam, ITF´CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i KEA-CRO/ Cvijetno,krajobrazno natjecanje za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET i posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“. Finale Manifestacije, planirane održati se u terminu 11. 12. i 13. studenog 2020, u hotelu President Solin, /https://www.fiscalis.hr/hr/uvod/, sukladno uvjetima sa COVID-19, i preporuci nacionalnog Stožera, Direktorij u dogovoru sa domaćinom Gradom Solinom, odgađa za neko povolojnije vrijeme.

Ovaj međunarodno potvrđeni multimedijski projekti sa svjetskim ugledom, jedinstvena je manifestacija ove vrste smišljena da aktivno pridonosi stimulaciji međunarodnih integracijskih procesa suvremenog turizma. Posljednjih godina potvrđuje međunarodnu reputaciju vrlo dinamičnog i važnog susreta. Održava se u vrlo povoljno vrijeme, u početku aktivne pripreme za sljedeću turističku poslovnu godinu. Sva tri događaja članovi su i partneri resornih svjetskih udruženja: putničkih, turističkog filma, turističkog novinarstva, ekologije, održivog razvoja; FIJET, FEST, ITCO, AEFP, CiB. Uz podršku tih svijetskih i domaćih resornih asocijacija, sva tri događaja održavaju se pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, Grada Solina, te visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Kandidata za: 27. INTERSTAS 2020,  i za 18.KEA-CRO 2020, zbog pandemije COVID-19, ove godine je razumljivo manji broj - nominiranih za neku od nagrada. Laureatima, koji svojim programima, ponudom, prezentacijom, stručnim, znanstvenim projektima, te aktivnim doprinosom promiču i unaprijeđuju turizam, putovanje, ambijentalnost, kvalitetu života, održivi razvoj, Sukladno obrazloženjima, dodijelit će im se visoko prestižne međunarodne turistčke, cvijetne/krajo-brazne nagrade. Direktorij INTERSTAS-a, u suradnji sa Glavnim odborima FEST i CiB, a temeljeno na prispjelim kandidaturama od strane međunarodnog Povjerenstva, iz ovih različitih kategorija, sa obrazloženjem za svakog pojedinca i organizaciju, odlučio je o Laureatima 2020, te im dodijeljuje; 1. Certifikat KEA-CRO za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET, i posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“, 2. POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS, 3. POVELJA FEST - ANTONIO CONTE,  i 4. ZLATNI INTERSTAS.

Povjerenstvo turističkih novinara i pisaca, nominacije obrazlaže izvrsnošću, visokom kvalitetom rada, ali i priznanjem kreativnosti i individualnog doprinosa pojedinca i organizacija, koji kroz svoje profesionalne, stručne, znanstvene i praktične radne aktivnosti promiču turističku i kulturnu ponudu, kvalitetu življenja, i time pridonose cjelovitosti razvoja turizma. To zasigurno pridonosi prosperitetu, kvaliteti, boljitku života, i boljem razumijevanju među ljudima i narodnima, a time i potvrdu opravdanosti dodjele nagrada. Odabrani Laureati dobitnici kolektivne nagrade Certifikata KEA-CRO, ZLATNI INTERSTAS, sukladno propozicijama o dodjeli ovih nagrada, u normalnim okolnostima predstavljaju se na Workshop INTERSTAS-a, i KEA-CRO.

U BROJKAMA 2020 / PRIJAVLJENI, NOMINIRANIH, ODABRANI  LAUREATI.
- 27. INTERSTAS 2020 / Iz 17. zemalja svijeta, predloženih 56. nominiranih 37. odabranih individualnih i kolektivnih ukupno 17, i to; 3. dobitnika Posebno priznanje INTERSTAS 2020, 11. dobitnika POVELJE FEST ANTONIO CONTE 2020, i 4. dobitnika GOLDEN INTERSTAS AWARD 2020.
- 18. KEA CRO 2020 / Iz Hrvatske, 6. kandidiranih, 3. nominirana. Dodjeljuje se 1.“Dr. Lucija Čikeš, i. 1. Certifikat-finalist za  KEA-CiB 2021.

Na 23. Međunarodnom festivalu turističkog filma- ITF´CRO 2020, Međunarodni festival turističkog filma, jedan među najstarijim i najprestižnijim svjetskim festivalima turističkog-promotivnog filma. Član ITCO udruženja, postao je  respektabilan festival u ovoj domeni međunarodne filmske produkcije. Svake godine privlači sve veći broj autora, producenata, turističkih zajednica, organizacija iz cijelog svijeta. Tematika festivala su turistički, putopisni, domimentarni, povijesni, kulturni, sportski, glazbeni filmovi, te oglašavanja, www stranice. Akteri iz cijeloga svijeta, sa svih kontinenata, godišnje na festival prijave 300-500 filmova/videa. Od prispjelih filmova/videa Selektor festivala u dogovoru sa Direktorijem i koncepcijom festivala odabire najbolje filmove/video, te ih nominira. Potom ih Međunarodni žiri ocjenjuje i određuje za nacionalnu nagradu „Baldo Čupić“, i Grand prix. Odlukom Direktorija i Međunarodnbog žirija Festivala, dodjeljuju se; 1. Posebne nagrade, 2. Diplome za; režiju, scenarij, glazbu, sliku, montažu, 3. Nacionalni trofej „BALDO ČUPIĆ“ i 4. GRAND PRIX- ITF´ CRO. 

U BROJKAMA 2020 / PRIJAVLJENI, NOMINIRANI, NAGRAĐENI FILMOVI/AUTORI, PO KONTINENTIMA I ZEMLJAMA.
- 23. ITF'CRO 2020
/ Iz 147 zemalja sa svih kontinenata svijeta, prijavljena 412 filma. Iz 63 zemlje – nominirano 178 filmova (159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske) za neku od nagrada. Međunarodni žiri  – nagradio je ukupno 29. /autora / film / producenata/ iz 17 zemalja svijeta, (od toga: 17 iz svijeta i 12 iz Hrvatske): /AFRIKA/ Morocco, Egypt, Senegal, Tunisia, /AMERIKA/ Haiti, Mexico, Brazil, Trinidad i Tobago, /AZIJA/China, India, Philippines,  Turkey, /EUROPA/ Austria, Croatia, Italia, Russia, Serbia.

Cjelokupna manifestacija, prilika je za upoznavanje i provedbu mnogih kontakata, poslovnih razgovora, razmjene međunarodnih iskustava i znanja s ljudima koji donose važne odluke u domeni međunarodnog turizma, zaštite okoliša, održivog razvoja, produkcije turističkog filma... S novinarima koji pokrivaju ove događaje i svjetskog medijskog promota – Travelindex, nemjerljiv je doprinos događajima koji promoviraju turizam Solina, Splita, županije Splitsko-dalmatinske. Time je i značajan doprinos turističkom, kulturološkom brendiranju Hrvatske. Ovaj projekt značajno pridonosi općenitom razvoju kulturalnog turizma u svijetu.

S dobrodošlicom svih sudionika ovog događaja u grad Solin/Hrvatsku, https://www.fiscalis.hr/hr/o-solinu/dobrodosli-u-solin, kada se steknu uvjeti sa COVID-19, iskrene čestitke svim Laureatima 2020. I s tim čestitke na ulasku u Međunarodni klub zaslužnih za razvoj turizma, turističkog filma, krajobraza.
Laureati 2020 na Linku.
https://www.fiscalis.hr/hr/laureati/laureati-2020
Dobro došli na Interstas;  https://www.fiscalis.hr/hr/o-solinu/dobrodosli-na-interstas 

Čelnici Vijeća manifestacije - predsjednik, počasni predsjednik i glavni direktor:

G. Dalibor Ninčević
G. Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
G. Tijani HADDAD
G.Tijani HADDAD
Predsjednik FIJET, Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca, predsjednik FIJET, Tunis
G. Vojko PLEŠTINA
G. Vojko PLEŠTINA
Utemeljitelj i predsjednik uprave INTERSTAS, ITF`CRO, KEA – CRO Predsjednik ITCO/Međunarodna federacija festivala turističkog filma

 

Članica Vijeća Manifestacije,  Međunarodnog ocjenjivačkog suda novinara,
i predsjednica Stručnog savjeta manifestacije:

celnici vijeca manifestacije tina cubrilo

TINA CUBRILO

Predsjednica FIJET Hrvatska, V.P. Fijet

 

fiscalis-manifestacija-2019-01.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-02.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-03.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-04.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-05.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-06.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-07.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-08.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-09.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-10.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-11.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-12.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-13.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-14.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-15.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
fiscalis-manifestacija-2019-01.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-02.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-03.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-04.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-05.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-06.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-07.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-08.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-09.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-10.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-11.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-12.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-13.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-14.jpg
fiscalis-manifestacija-2019-15.jpg