Select your language

ficalis logo

Select your language

Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević

solin logo

Grad Solin

Dalibor Nincevic

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije

Poštovani gosti, dragi prijatelji,

Uz čestitke i ovom prigodom prošlogodišnjim laureatima-dobitnicima uglednih međunarodnih turističkih i film festivalskih nagrada, uz činjenicu da su ljudi željni putovanja, turističkih radosti, events-događanja, Grad Solin i mene osobno raduje, što i ove godine, kao grad domaćin, već četrnajesti put u kontinuitetu ugošćujemo ove tri značajne međunarodne turističke kulturološke priredbe; Jubilarni 30. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma Međunarodni klub zaslužnih za turizam, 26. ITF'CRO / Međunarodni festival turističkog filma, i 21. KEA-CRO / predstavljanje hrvatskih gradova, mjesta, centara za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET i posebnu nagradu "Dr. Lucija ČIKEŠ".

Ovaj jedinstveni multimedijalni projekt u domeni turizma, putovanja, jedan je među cjenjenijim svjetskim marketing-promotivnim projektima za referentni i odgovorni turizam. S počasnim predsjednikom g. Tijani HADDAD, predsjednik FIJET/Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca, i uz potporu međunarodnih resornih partnera iz domene turizma, turističkog filma, krajobraza, posebice, UNWTO, FIJET, FEST, ITCO, i domaćih, Ministarstvo turizma RH, HTZ, Splitsko-dalmatinska županija, manifestacija se organizira pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike Hrvatske. Kao cijenjeni i važan faktor unapređenja turizma, projekt u cijelosti daje i svoj značajan doprinos unaprjeđenju i boljem razumijevanju među ljudima diljem svijeta. Nazočnost brojnih uglednika iz društvenog gospodarskog i političkog života, gostiju iz drugih zemalja i predstavnika domaćih i stranih medija daju ovom skupu osobiti značaj. Time i doprinos ukupnosti promidžbe i brendiranju hrvatskog turizma.

Grad Solin uvijek s radošću i dobrodošlicom dočekuje sve one koji su u potrazi za novim kulturno-povijesnim saznanjima, a kojima Solin zaista obiluje. S ponosom svima nudimo da upoznaju naš današnji suvremeni grad, s izuzetno bogatim povijesnim i kulturnim nasljeđem, antičkom Salonom, prirodnim ljepotama, i uvijek gostoljubivim stanovnicima. Naše naslijede, želja da se ide u korak s potrebama suvremenog turista, ali i spoznaja o važnosti razvoja kulturnog turizma koji ovaj grad čini posebnim, garancija su da Solin također postane prepoznatljiva i važna kulturološka turistička destinacija, i to ne samo na razini naše županije i Hrvatske, već i posredstvom ove manifestacije Europe i svijeta.

Sa najljepšim željama za dobrodošlicu na manifestaciju, i ovom prigodom još jednom najljepše čestitke prošlogodišnjim Laureatima, te iskrene čestitke ovogodišnjim Laureatima - dobitnicima turističkih i festivalskih nagrada. U ime svih građana našeg grada želim Vam srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Solinu.

 

Dalibor Ninčević
Gradonačelnik grada Solina
Predsjednik Vijeća manifestacije