Select your language

ficalis logo

Select your language

Predsjednik uprave Vojko Pleština

solin logo

Tvrtka
FIS CALIS d.o.o.

celnici vijeca manifestacije vojko plestina

Vojko Pleština
Predsjednik Uprave manifestacije
& predsjednik I.T.C.O.

Poštovane dame i gospodo,

Ovom prigodnom brošurom, najavljujući tri predstojeće međunarodne turističke, film festivalske, krajobrazne priredbe: INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, turističkog filma, krajobraza - Međunarodni klub zaslužnih za turizam, ITF'CRO / Međunarodni festival turističkog filma, i KEA-CRO / predstavljanje hrvatskih gradova, mjesta, centara, za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET, i posebnu nagradu, "Dr. Lucija ČIKEŠ" koje se tradicionalno održavaju u studenom svake godine, ujedno, koristim prigodu u ime Vijeća manifestacije, g. Tijania HADDADA, počasnog predsjednika, i moje ime uputiti najiskreniju zahvalu: gradu Solinu i gradonačelniku g. Daliboru NINČEVIĆU, Županiji Splitsko-dalmatinskoj i županu g. Blaženku BOBANU, na aktivnoj potpori i pokroviteljstvu, Hotelu PRESIDENT Solin na glavnom domaćinstvu. Veliko hvala svjetskim medijskim promotorima i online portalima manifestacije; Travelindex Group i Touristica International, sa više od 100.000.000 online pratitelja manifestacije diljem svih kontinenata. te Hrvatskom saboru i predsjedniku Republike Hrvatske, na visokoj potpori. Vrlo smo počašćeni i na visokoj potpori Hrvatskom saboru i predsjedniku Republike Hrvatske.

Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo čestitati svim dobitnicima međunarodnih nagrada za turizam, turistički film, krajobraz, kojima se uručuju: Certifikat za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET, Posebna na grada „DR. LUCIJA ČIKEŠ“; Povelja ANTONIO CONTE - PREMIO PER IL TURISMO ALLA CARRIERA, Povelja ZLATNI INTERSTAS. Iskrene čestitke i svim autorima i producentima dobitnicima festivalskih nagrada, te najprestižnije festivalske hrvatske nacionalne nagrade „Baldo Čupić“ i dobitniku Grand Prix ITF CRO. Sa velikim zadovoljstvom i ovom prigodom ističem i članstvo Hrvatske u AEFP/Entente Florale Europe/Europska, potom u COMMUNITIES IN BLOOM - CiB Međunarodnim asocijacijama za cvijeće i krajobraz, sa sjedištima u Bruxellesu, i Canadi. Te čestitam hrvatskim gradovima i mjestima, natjecateljima od 2003. godine, koji su kroz ovaj proteklih vremenski period, između preko 27.000 kandidiranih iz Europe i svijeta, osvajali BRONCU, SREBRO i ZLATO, i time ušli u klub najprestižnijih međunarodnih gradova i mjesta s kojima se računa u ovim prestižnim europskim i svjetskim asocijacijama.

Izuzetno smo ponosni na ovaj jedinstveni multimedijalni projekt, koji na međunarodnom planu vrlo aktivno djeluje od svog utemeljenja kao jedinstvena turistička film festivalska manifestacija, ove vrste u Hrvatskoj u sektoru turizma, turističkog filma, kulture življenja, održivog razvoja, što je prepoznat od domaćih i stranih turističkih predstavnika, redatelja, producenata, te europskog i međunarodnog tiska. Poduprti od međunarodnih asocijacija AEFP/EFE, ITCO, FIJET, FEST i CiB čijih smo stalne članice, i kroz to povezujući široki spektar subjekata, promičući međunarodnu turističku razmjenu, cilj nam je pridonositi poticanju daljnjeg razvoja turizma, a time i boljem upoznavanju, razumijevanja i prijateljstvu medu narodima.

Vojko Pleština,
Predsjednik Uprave manifestacije
& predsjednik ITCO/Svjetska federacija festivala turističkog filma