Select your language

ficalis logo

Select your language

Dobrodošli na Interstas

intro uvod
solin intro hr
DOBRO DOŠLI NA DODJELU MEĐUNARODNIH TURISTIČKIH NAGRADA
- KEA-CRO, i „Lucija“, krajobrazne nagrade, utemeljene 2003.
- POVELJA FEST- ANTONIO CONTE, individualna turistička nagrada, utemeljena 1982. g.
- ZLATNI INTERSTAS - ZA VRHUNSKU IZVRSNOST U TURIZMU, kolektivna nagrada, utemeljena 2003.g.
- ITF'CRO, film festivalske nagrade, utemeljene 1998.
nagrade

Vijeće manifestacije i Glavni odbor FEST-a, temeljno na prispjelim kandidaturama iz triju različitih kategorija, i obrazloženjima Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, te Međunarodnog žirija Festivala turističkog filma, za svakog pojedinca, organizaciju, film, odlučuje o Laureatima, i na završnoj ceremoniji manifestacije dodjeljuje im ove prestižne međunarodne nagrade: KEA'CRO & "LUCIJA", POVELJA FEST-ANTONIO CONTE, GOLDEN INTERSTAS – BEST FOR EXELLENCE IN TOURISM AWARD, I ITF'CRO – nagrade za najbolji turistički promotivni film.

Kroz 3 radna dana (srijeda, četvrtak i petak), uz izložbe, predstavljanje Laureata-dobitnika međunarodnih turističkih nagrada, projekcije turističkih filmova, predstavljanje te izložbe, organiziraju se; međunarodni simpozij, „okrugli stol“, filmske, turističke, edukacijsko ekološke radionice, posebne promocije, strukovni izleti i upoznavanje povijesnih, kulturoloških i drugih znamenitosti u okružju. Prigoda je to za susrete i ostvarenje brojnih kontakata, poslovne razgovore, razmjenu međunarodnih iskustava i znanja s ljudima koji donose važne odluke iz domene međunarodnog turizma, zaštite okoliša, održivog razvoja, proizvodnje i produkcije turističkog filma…Uz novinare koji prate ova događanja, i svijetskog medijskog promotora – Travelindex, nemjerljiv je doprinos manifestacije promociji turizma Solina/Splita, Splitsko-dalmatinske županije, i turističkom brendiranju Hrvatske u svijetu. Ovim se projektom značajno pridonosi i ukupnosti razvoja kulturnog turizma u svijetu.

Uz činjenicu što su nas prepoznale resorne svjetske i europske krajobrazne, film festivalske i turističke novinarske asocijacije; FEST, FIJET, ITCO, CiB, ocjena je da se ovom manifestacijom, potičući međunarodne integracijske procese suvremenog turizma, kroz povezivanje subjekata koji u njoj sudjeluju, zajednički pridonosi razvoju turizma, turističkog filma, očuvanju okoliša, boljoj kvaliteti življenja, i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, time i zadovoljenju ponude visoko-zahtjevnog turizma u svim njegovim segmentima. Njima se značajno pridonosi prepoznatljivosti turističkog proizvoda svih lokalnih, regionalnih, nacionalnih sudionika koji u njoj sudjeljuju, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je i temeljni cilj ove priredbe.

Uz dobrodošlicu svim sudionicima manifestacije u Grad Solin/Hrvatsku i ove 2024. godine, unaprijed, naše iskrene čestitke ovogodišnjim Laureatima, a s tim i ulasku u Međunarodni klub zaslužnih za razvoj turizma.